Διαγραφή ηχογραφήσεων μετά από συγκεκριμένο διάστημα

Η διαδικασία διαγραφής των ηχογραφήσεων είναι κάπως χρονοβόρα. Στο Elastix 2.4 από το web interface μπορούμε να διαγράψουμε μόνο τις εγγραφές στην βάση και όχι τα αρχεία που υπάρχουν στο φάκελο. Στο Elastix 2.5 μπορούμε να διαγράψουμε τα αρχεία που θέλουμε αλλά θα πρέπει να βρούμε ακριβώς ποια θέλουμε και να προσέξουμε μην σβήσουμε κάτι κατά λάθος.

Βάζοντας το παρακάτω cronjob να τρέχει κάθε μέρα μπορούμε να διαγράφουμε τα αρχεία που έχουν μία συγκεκριμένη ηλικία χωρίς να ασχοληθούμε ξανά με το web interface. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι οι εγγραφές στην βάση δεδομένων παραμένουν οπότε αν κάποιος προσπαθήσει να ακούσει κάποια από τα αρχεία που έχουν διαγραφεί θα τους γυρίσει λευκή σελίδα.

Αφού συνδεθούμε με PuTTy δίνουμε crontab -e, ανοίγουμε το αρχείο του crontab,  κάνουμε paste την παρακάτω γραμμή

* 4 * * * /usr/bin/find /var/spool/asterisk/monitor/*.wav -mtime 540 -delete

Η παραπάνω γραμμή σημαίνει ότι κάθε μέρα στις 4 το πρωί εκτελείται η εντολή find, ελέγχοντας τον φάκελο /var/spool/asterisk/monitor/ για αρχεία που είναι wav και έχουν ηλικία 540 μέρες. Αν ισχύουν και τα δύο τα διαγράφει.

Όπου 540 βάζουμε την ηλικία που θέλουμε να έχουν τα αρχεία σε ημέρες, όπου 4 στην αρχή της γραμμής την ώρα που θέλουμε να εκτελείται η παραπάνω λειτουργία. Προσοχή: αν υπάρχουν αρχεία που έχουν ήδη μεγαλύτερη ηλικία από τις μέρες που έχουμε ορίσει, δεν θα διαγραφούν ποτέ οπότε πρέπει να τα αφαιρέσουμε με rm. Τέλος αν έχουμε αλλάξει το φάκελο τον ηχογραφήσεων θα πρέπει να κάνουμε και την αντίστοιχη αλλαγή στο cronjob.

Σχετικά άρθρα:

  • Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα
Κατηγορίες: Τεχνικοί οδηγοί. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.


Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπεται η χρήση των εξής στοιχείων και ιδιοτήτων HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>