Άμεση κλήση με δίεση σε αναλογικά εσωτερικά

Ένα πρόβλημα που υπάρχει με τα αναλογικά εσωτερικά είναι ότι αφού έχει πληκτρολογηθεί ο αριθμός, ο χρήστης θα πρέπει να περιμένει κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να καταλάβει το κέντρο ποιον αριθμό πρέπει να καλέσει.

Με τις παρακάτω ρυθμίσεις, ο χρήστης θα μπορεί μετά την πληκτρολόγηση του αριθμού, να πατήσει το πλήκτρο της δίεσης και η κλήση να εκτελεστεί άμεσα χωρίς καθυστέρηση.  Το κέντρο σας θα πρέπει να είναι Elastix ή κάποια διανομή που βασίζεται στο FreePBX.

Πρώτα θα πρέπει να ορίσουμε ένα καινούργιο context στο οποίο θα ανήκουν όλα τα αναλογικά μας εσωτερικά. Κάνουμε edit το αρχείο /etc/asterisk/extensions_custom.conf και πριν το [from-internal-custom] προσθέτουμε τα παρακάτω

[from-internal-analog-immediate]
exten => s,1,Read(dialto,dial,0,i,1,4)
exten => s,n,Goto(from-internal,${dialto},1)

Έπειτα στο κάθε αναλογικό εσωτερικό κάνουμε τις παρακάτω αλλαγές:

1) Το context από from-internal, το κάνουμε from-internal-analog-immediate
2) Το immediate από no, το κάνουμε yes

Πλέον ο χρήστης, αφού έχει δώσει τον αριθμό που θέλει να καλέσει και πατήσει δίεση, η κλήση θα εκτελεστεί άμεσα χωρίς καθυστέρηση. Αν δεν πατήσει δίεση, η κλήση θα εκτελεστεί κανονικά (με καθυστέρηση).

Σχετικά άρθρα:

  • Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα
Κατηγορίες: Tips & Tricks & more, Τεχνικοί οδηγοί. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.


Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπεται η χρήση των εξής στοιχείων και ιδιοτήτων HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>