ΤΕΜΑ ΑΑ-10/ΑΑ-11 και άνοιγμα ρελέ μέσω Speed Dial σε Elastix

Τα ΤΕΜΑ ΑΑ-10 και ΑΑ-11 μας δίνουν την δυνατότητα να ανοίξουμε την πόρτα μας μέσω μιας απλής εντολής από το τηλέφωνο μας.

Η συγκεκριμένη διαδικασία αν και απλή είναι κάπως χρονοβόρα, ειδικά στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε τα extra ρελέ και απλά θέλουμε να τα ενεργοποιήσουμε π.χ. να ανοίξουμε μια γκαραζόπορτα.

Για να απλοποιήσουμε την διαδικασία μπορούμε να βάλουμε το τηλεφωνικό μας κέντρο να κάνει όλη τη «δουλειά».

Μέσα από το web interface του Elastix πατάμε στην επιλογή PBX και μετά στο Asterisk file editor. Βρίσκουμε το αρχείο extensions_custom.conf, το ανοίγουμε και κάτω από την γραμμή [from-internal-custom] προσθέτουμε τα παρακάτω

exten => 358,1,Dial(DAHDI/3,10,D(12))
exten => 358,n,Hangup()

Το extension 358 είναι τυχαίο, οπότε μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα εσωτερικά σας. Προσοχή χρειάζεται  σε ποιο Dahdi κανάλι βρίσκεται το εξάρτημα της TEMA. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το κανάλι με αριθμό 3. Αυτό μπορείτε να το βρείτε πατώντας στο trunk που έχετε δημιουργήσει αν έχετε ΑΑ-10 ή στο extension αν έχετε AA-11. Εκεί βλέπετε ποιος αριθμός φαίνεται στο πεδίο ZAP identifier για την πρώτη περίπτωση ή στο πεδίο channel για την δεύτερη.

Τέλος μέσα στην παρένθεση μετά το γράμμα D βάζετε έναν από τους παρακάτω αριθμούς:

12 -> Αν θέλετε να ανοίξετε την πόρτα
13 -> Αν θέλετε να ανοίξετε το 1ο ρελέ
14 -> Αν θέλετε να ανοίξετε το 2ο ρελέ

Αφού σώσετε το αρχείο extensions_custom.conf, κάνετε reload το Asterisk και πλέον όταν καλέσετε το συγκεκριμένο extension θα ενεργοποιείται αυτόματα το αντίστοιχο ρελέ της TEMA.

Σχετικά άρθρα:

  • Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα
Κατηγορίες: Tips & Tricks & more, Γενικά, Τεχνικοί οδηγοί. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.


Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπεται η χρήση των εξής στοιχείων και ιδιοτήτων HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>