Ρύθμιση συσκευών Grandstream

Αρχικά βρίσκουμε την IP διεύθυνση που έχει πάρει το τηλέφωνο  από το menu της συσκευής. Για συγκεκριμένες οδηγίες διαβάστε το manual της συσκευής που μπορείτε να βρείτε στο site της Grandstream.

htttp://www.grandstream.com

Στον web browser της επιλογής μας, δίνουμε την διεύθυνση που βρήκαμε νωρίτερα και βλέπουμε το web interface της συσκευής. Όταν μας ζητηθεί username και password, δίνουμε admin και στα δύο πεδία. Αν ζητήσει μόνο password δίνουμε πάλι admin. Αφού συνδεθούμε στο web interface της συσκευής, πηγαίνουμε στην επιλογή
Accounts->Account1->General Settings

Τα στοιχεία που συμπληρώνοπυμε στη φόρμα είναι τα ακόλουθα:

Account Name: Το εσωτερικό του κέντρου μας ή ο αριθμός/username που μας έχει δώσει ο VoIP πάροχος.
SIP Server: Η διεύθυνση IP του κέντρου μας ή το hostname του VoIP παρόχου. Αν η πόρτα που χρησιμοποιεί το κέντρο ή ο πάροχος είναι διαφορετική από την 5060 τότε μετά τη διαύθυνση IP ή το hostname συμπληρώνουμε με άνω κάτω τελεία την σωστή πόρτα π.χ. 192.168.1.123:5070 ή sip.myvoipprovider.com:5070.
SIP User ID: Το εσωτερικό του κέντρου μας ή ο αριθμός/username που μας έχει δώσει ο VoIP πάροχος.
Authenticate ID: Το εσωτερικό του κέντρου μας ή ο αριθμός/username που μας έχει δώσει ο VoIP πάροχος.
Authenticate Password: Το password που έχει το εσωτερικό μας στο κέντρο ή ο κωδικός που μας έχει στείλει ο VoIP πάροχος για να μπορέσουμε να κάνουμε κλήσεις.
Name: Το εσωτερικό του κέντρου μας ή ο αριθμός/username που μας έχει δώσει ο VoIP πάροχος.

Αφού συμπληρώσουμε τα παραπάνω στοιχεία πατάμε Save and Apply, μετά από λίγο το τηλέφωνο μας θα είναι συνδεδεμένο στο κέντρο μας ή το κέντρου του παρόχου VoIP.

Τα παραπάνω είναι τα ελάχιστα απαραίτητα για να γίνει registered η συσκευή. Αν από τον διαχειριστή του κέντρου ή τον VoIP πάροχο απαιτούνται τα Secondary SIP proxy και Outbound proxy, τότε συμπληρώνετε τα πεδία με τις αντίστοιχες τιμές που σας έχουν δοθεί.

Για περαιτέρω ερωτήσεις που αφορούν τις υπόλοιπες ρυθμίσεις των συσκευών Grandstream μπορείτε να ανοίξετε θέμα στο forum μας.

allVoIP.gr Grandstream Forum

Σχετικά άρθρα:

  • Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα
Κατηγορίες: Τεχνικοί οδηγοί. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.


Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπεται η χρήση των εξής στοιχείων και ιδιοτήτων HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>