Διαφορετικό ringtone μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών κλήσεων

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να έχουμε διαφορετικό ήχο κλήσης αναλόγως με το αν μας καλεί κάποιο άλλο εσωτερικό ή αν έχουμε εισερχόμενη κλήσημέσω της τηλεφωνικής μας γραμμής.

Το τηλεφωνικό μας κέντρο θα πρέπει να βασίζεται σε διανομή Elastix ή να έχει φορτωμένο FreePBX. Επίσης η συγκεκριμένη λειτουργία εξαρτάται από τον κατασκευαστή των τηλεφωνικών συσκευών που έχουμε. Θα δούμε πως υλοποιείται σε συσκευές Grandstream και Yealink.

Στις συσκευές της Grandstream πρέπει να συνδεθούμε στο web interface και από εκεί να πλοηγηθούμε στην επιλογή account που αντιστοιχεί στο εσωτερικό μας. Στην σελίδα που εμφανίζεται, πατάμε στην επιλογή Call Settings και εκεί βρίσκουμε την ρύθμιση Match Incoming Caller ID. Στο πρώτο πεδίο κάτω από τον τίτλο Matching rule εισάγουμε το εύρος των εσωτερικών μας π.χ. αν τα εσωτερικά μας είναι από το 100 έως το 109, τότε στο πεδίο συμπληρώνουμε 10x. Έπειτα επιλέγουμε τον ήχο κλήσης που θέλουμε και σώζουμε τις αλλαγές.

Για συσκευές Yealink, πέρα από ρύθμιση της συσκευής, πρέπει να κάνουμε και κάποιες αλλαγές στο τηλεφωνικό μας κέντρο.

Αφού συνδεθούμε στο κέντρο μας, θα πρέπει να πάμε στα Inbound routes του συστήματος. Εκεί πατάμε πάνω σε ένα από τα routes και στην σελίδα που μας ανοίγει συμπληρώνουμε το πεδίο Alert Info με την λέξη external. Πατάμε submit και κάνουμε apply changes. Την παραπάνω αλλαγή την κάνουμε και στα υπόλοιπα routes που έχουμε.

Έπειτα συνεχίζουμε στο web interface της συσκευής. Από εκεί πατάμε στην επιλογή Settings και μετά στην επιλογή Ring. Στο πρώτο ελεύθερο πεδίο Internal Ringer Text εισάγουμε την λέξη που βάλαμε νωρίτερα στο πεδίο Alert Info, διαλέγουμε το ringtone που θέλουμε και σώζουμε τις αλλαγές.

Με τις παραπάνω ρυθμίσεις, θα επιτύχουμε να έχουμε διαφορετικό ήχο κλήσης ανάμεσα στις εσωτερικές και στις εξωτερικές κλήσεις που δεχόμαστε.

Σχετικά άρθρα:

  • Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα
Κατηγορίες: Tips & Tricks & more, Τεχνικοί οδηγοί. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.


Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπεται η χρήση των εξής στοιχείων και ιδιοτήτων HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>